nyxiateta

Διαχρονικό λευκό και γαλλικό, εκρηκτικό κόκκινο. Ποικιλία σχεδίων και πολλές ιδέες για stylish νύχια και ξεχωριστό μανικιούρ.

Η κατάλληλη προετοιμασία

 • Η στιγμή της γαμήλιας τελετής είναι μοναδική για το ζευγάρι. Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Οι περισσότερες γυναίκες την έχουν ονειρευτεί από τα παιδικά τους χρόνια. Όλες οι γυναίκες χωρίς καμιά εξαίρεση προετοιμάζονται καιρό πριν από αυτή τη μαγική στιγμή ώστε να είναι λαμπερές και ξεχωριστά όμορφες. Σημαντικό λοιπόν κομμάτι της εμφάνισης αποτελούν και τα άκρα.
 • Η περιποίηση χεριών και ποδιών είναι απαραίτητα. Οι θεραπείες είναι υποχρεωτικές, πόσο μάλλον όταν ετοιμάζεται να γίνει νύφη. Λίγη προσοχή μόνο στο χρόνο που θα το κάνει. Αν για παράδειγμα η νύφη επιλέξει έναν καθαρισμό προσώπου αυτό θα πρέπει να γίνει ένα με δύο μήνες πριν την ημερομηνία του γάμου. Αντίστοιχα αν επιλέξει μια ενυδάτωση προσώπου, είναι μια θεραπεία την οποία πρέπει να ξεκινήσει ένα μήνα πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Το ίδιο ισχύει και για τα νύχια. Δεν μπορεί η γυναίκα να τρέχει τελευταία στιγμή.
 • Τα δοκιμαστικά είναι απαραίτητα ώστε να αποφασίσει η νύφη το χρώμα και το σχέδιο που θα ταιριάζει καλύτερα στα χέρια της. Συνήθως, όμως, το άγχος δεν της επιτρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή. Οπωσδήποτε, δύο εβδομάδες νωρίτερα, πρέπει να κάνουμε δοκιμές με διάφορες αποχρώσεις και σχέδια ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό συνδυασμό για την ημέρα του γάμου.
 • Όσον αφορά στο πόσες μέρες πριν το γάμο πρέπει να μας επισκεφθεί η νύφη; Η ιδανική επιλογή, αν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, είναι την προηγούμενη ημέρα. Το χρώμα θα είναι φρέσκο και λαμπερό, ωστόσο είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει και μία με δύο μέρες νωρίτερα, χωρίς να διαφοροποιηθεί η ποιότητα και το αποτέλεσμα.

Ιδανικά χρώματα & σχέδια

 • Η πλειοψηφία των γυναικών επιλέγει γαλλικό, αφού είναι το πιο κλασικό και αυτό που πάει με όλες της αποχρώσεις των νυφικών. Μπορούμε να επιλέξουμε το άσπρο γαλλικό για περισσότερη ένταση, το ροζ γαλλικό για τις πιο ρομαντικές και για τα νυφικά που έχουν ελαφριά ροζ απόχρωση ή μπεζ και το φυσικό γαλλικό για αυτές που θέλουν κάτι πιο διακριτικό.
 • Συνήθως δεν επιλέγουν έντονα χρώματα, χωρίς αυτό να αποκλείει τις εξαιρέσεις. Στις ειδικές περιπτώσεις, προτείνουμε κάποιο μεταλλικό χρώμα σε ασημί ή χρυσή απόχρωση ανάλογα με τις λεπτομέρειες που θα έχει το νυφικό. Φυσικά, δεν εξαιρείται το κόκκινο που ορισμένες φορές ζητούν.
 • Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που επιθυμούν σκούρο χρώμα, σχεδόν ανύπαρκτες. Ο λόγος είναι απλός. Η μέρα του γάμου είναι συνυφασμένη με το λευκό, δεν θα ταίριαζε μια σκούρα απόχρωση στα νύχια.
 • Για την γαμήλια τελετή αυτό που συνήθως προτείνω, είναι φυσικό γαλλικό, ίσως με κάποια κομψή λεπτομέρεια επάνω. Άλλωστε το «γαλλικό της Τέτας», αποτελεί και σήμα «κατατεθέν» μου. Αν το γαλλικό μοιάζει συνηθισμένο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν λαμπερό ροζ ματ του χαλαζία με υφή ζάχαρης και ιριδίζοντα σωματίδια που δημιουργούν μαγικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης, μια εξ ίσου κομψή και όμορφη επιλογή για νυφικό, μπορεί να είναι το βάψιμο στο μπεζ χρώμα της άμμου.
 • Για το κομμάτι των σχεδίων. Οι περισσότερες επιλέγουν να κάνουν κάποιο απλό ή πιο σύνθετο σχέδιο, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους. Συνήθως όμως επιθυμούν κάτι πιο ιδιαίτερο ώστε να διαφοροποιήσουν λίγο την εικόνα των χεριών τους και να δώσουν μια επιπλέον νότα glamour. Η τάση που υπάρχει σήμερα είναι να βάζουν χρυσόσκονη, στο τελείωμα του νυχιού ή στην αρχή, στη βάση του. Μπορούμε να κάνουμε και διακριτικά λουλούδια με ελαφρύ ροζ ή μοβ χρώμα. Σε κάθε περίπτωση άσπρα σχεδιάκια μπορούν να διακοσμήσουν τα νύχια ή ακόμα να δημιουργήσουμε και σχήμα «μισοφέγγαρου» σαν γαλλικό για την έκπληξη. Οι πιο «τολμηρές» μπορούν να επιλέξουν να κάνουν τρισδιάστατα νύχια με κρύσταλλα Swarovski 3D.
 • Τέλος, τόσο το απλό μανικιούρ όσο το τζελ και το σελάκ, είναι διαδεδομένα. Η διαφορά είναι στη διάρκεια. Αν κάποια κοπέλα επιθυμεί τα νύχια να κρατήσουν περισσότερο χρόνο και να είναι πιο ανθεκτικά αναγκαστικά θα επιλέξει σελακ ή τζελ.

Ομοιομορφία για αρμονικό αποτέλεσμα

 • Η ομοιομορφία στην περίπτωση του γάμου, δίνει καλύτερο αποτέλεσμα καθαρό και όμορφο.
 • Αυτό σημαίνει ότι είναι προτιμότερο οι νύφες να προτιμήσουν το ίδιο χρώμα σε χέρια και πόδια. Αν πάλι δεν θέλουν ακριβώς την ίδια απόχρωση, ας επιλέξουν μια πιο απαλή στο ένα από τα δύο.

Από την Τέτα Καμπουρέλη
Αισθητικός

 

Κύλιση στην Αρχή