lalaounis

Πολύτιμα, διαχρονικά, πέρα από κάθε μόδα και τάση, κρύβουν το καθένα ένα δικό του μυστικό. Τα κοσμήματα του οίκου Λαλαούνη συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και γίνονται ο καλύτερος «σύντροφος» της γυναίκας την πιο λαμπερή στιγμή της ζωής της.

Κοσμήματα για την ημέρα του γάμου

 • Παλαιότερα, το σύνηθες ήταν η νύφη να φορά έναν διαμαντένιο σταυρό που φανέρωνε την απλότητα και την αθωότητά της. Τώρα όλο αυτό έχει αλλάξει. Η μέλλουσα νύφη δεν ακολουθεί κάτι συγκεκριμένο, φορά αυτό που θέλει, αυτό που της ταιριάζει. Υπάρχει ελευθερία και καμία καταπίεση.
 • Στο κατάστημά μας έχουμε πολλές συλλογές ώστε η κάθε γυναίκα να βρει αυτό που θα της ταιριάξει περισσότερο, αυτό που ια δέσει με το προσωπικό γούστο της αλλά και το ύφος του νυφικού.
 • Κάθε κόσμημα έχει μία ιστορία και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η νύφη πρέπει να δένεται συναισθηματικά με το κόσμημα που θα φορά στο γάμο της και να έχει κάτι παραπάνω να πει. Το κάθε κομμάτι μας έχει πηγή έμπνευσης.
 • Προσωπικά, μου αρέσει η νύφη να φορά λιτά κοσμήματα που εναρμονίζονται μεταξύ τους. Δεν θέλω να χάνει την αίγλη του το νυφικό. Συνήθως, οι κυρίες προτιμούν σκουλαρίκια και κολιέ. Όχι δαχτυλίδια για να δίνεται έμφαση στη βέρα. Φορούν κοντά κολιέ, όχι κρεμαστά για να δίνεται βαρύτητα στη διακόσμηση του νυφικού.
 • Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις που φορούν πολύ εντυπωσιακά κοσμήματα, αρχαιοελληνικού ύφους, που ταιριάζουν μοναδικά με νυφικά -χλαμύδα. Λατρεύουν για παράδειγμα τις σειρές που έχουν έμπνευση από το Βυζάντιο, τη Μινωική εποχή. Ιδανική για γάμο είναι και η σειρά DNA, συνέχεια αυτής που είχε δημιουργήσει ο πατέρας μου πριν δεκαετίες. Αποτελείται από λιτές γραμμές και διακριτικές και το προτιμούν.
 • Όσον αφορά χρυσό ή ασήμι. Εγώ προτιμώ το χρυσό αλλά υπάρχουν νύφες που διαλέγουν και ασήμι, σφυρηλατημένο.
 • Για το κομμάτι των λίθων. Οι περισσότερες επιλέγουν μπριγιάν, ταιριάζουν με το ύφος του γάμου. Αν υπάρχει οικονομικό θέμα, επιλέγουν και σκέτα, πιο απλά σχέδια.
 • Να διευκρινίσουμε, τέλος, ότι η αγορά κοσμημάτων σχετίζεται και με το σωματότυπο. Μία κυρία, για παράδειγμα, με στρογγυλό πρόσωπο δεν μπορεί να βάλει κάτι φαρδύ και στρογγυλό. Οι κυρίες επίσης που δεν έχουν λαιμό, δεν μπορούν να βάζουν μακριά σκουλαρίκια.

Οικονομικές συλλογές για όλα τα βαλάντια

 • Οι εποχές είναι δύσκολες, το γνωρίζουμε, δεν ζούμε σε άλλο κόσμο. Γι' αυτό πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε και συλλογές πιο οικονομικές. Κατά τη γνώμη μου πια μπορούν όλες οι γυναίκες να βρουν κοσμήματα στο κατάστημά μας. Έχουμε κομμάτια που οι τιμές τους είναι αντίστοιχες με αυτές παπουτσιών και τσαντών.
 • Για παράδειγμα έχουμε δημιουργήσει μία σειρά από ασήμι, με όμορφα σχέδια και σε πολύ καλή τιμή η οποία έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα.

Μονόπετρα & Βέρες

 • Το μονόπετρό είναι σημαντική υπόθεση, μαζί φυσικά με τη βέρα. Υπάρχουν κι αυτά με τις μεγάλες πέτρες που είναι άκρως εντυπωσιακά. Για οικονομικούς λόγους, όμως, πια τα περισσότερα είναι με μικρές πέτρες και πιο κλασσικά. Αν τώρα θέλει κάποιος κάτι άλλο, το κάνουμε κατά παραγγελία.
 • Όσον αφορά στις βέρες. Τα περισσότερά μας σχέδια είναι κλασσικά. Οι κυρίες, τις περισσότερες φορές, θέλουν απλή βέρα για να την φορούν με το μονόπετρο ή κάποιο δαχτυλίδι. Σπάνια διαλέγουν ιδιαίτερες βέρες. Έχουμε, όμως, μερικές 22 καρατίων και πιο φαρδιές, τις οποίες προτιμούν.
 • Σύνηθες φαινόμενο, το τελευταίο διάστημα, είναι να επιλέγουν άλλη βέρα οι γυναίκες, άλλη οι άντρες. Αυτό δεν περιορίζει κανέναν από τους δύο.
 • Να αναφερθούμε όμως και στα στέφανα. Τα περισσότερα φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας και είναι από ασήμι. Τα σχέδια εξαρτώνται από το γούστο του καθενός αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν τα πιο απλά...

Από την Αικατερίνη Λαλαούνη
Σχεδιάστρια

Κύλιση στην Αρχή