monopetra main

Τελικά μπορεί να υπάρξει πρόταση γάμου χωρίς μονόπετρο;

Μπορεί η κρίση να έχει αλλάξει το έθιμο της ρομαντικής πρότασης με σαμπάνια και δαχτυλίδι, αλλά παραμένει ο κρυφός πόθος κάθε γυναίκας...

Τα μονόπετρα σήμερα θεωρούνται σύμβολα δέσμευσης και δίνονται από τον άντρα στη γυναίκα της ζωή του. Εκείνη το φοράει μέχρι την ημέρα του γάμου της στο αριστερό χέρι και μετά το γάμο, μεταφέρεται στο δεξί μαζί με την βέρα.

Βρίσκοντας το πιο έξοχο μονόπετρο δαχτυλίδι

Η στιγμή που μια γυναίκα δέχεται πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της, είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής της. Θα περιμένει να λάβει ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, έναν διαμάντι το οποίο θα διατηρηθεί καθ' όλο το υπόλοιπο της ζωής της σαν ένα σημάδι της αγάπης του και της αφοσίωσής του σ' εκείνη.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, καλό θα ήταν να μη βιαστείτε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων. Πολλοί άντρες χρειάζονται έναν οδηγό, ένα αλφαβητάρι που θα τους προσφέρει την αναγκαία εκπαίδευση σε ότι αφορά τα διαμάντια, μια εκπαίδευση που θα εξασφαλίσει την αγορά του σωστού διαμαντιού εκ μέρους τους. Από τη στιγμή που υπάρχουν τώρα πολλά στιλ, σχήματα και επιλογές σε μονόπετρα όταν μιλάμε για δαχτυλίδια αρραβώνων, καλό θα ήταν να διαβάσετε τα πιο κάτω τα οποία αποσκοπούν στο να σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ποιότητα – Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε χαμηλή ποιότητα σε ότι αφορά τα δαχτυλίδια αρραβώνων. Η «βίβλος του γάμου» διαφωνεί. Ειλικρινά, από τη στιγμή που επιλέγετε ένα δαχτυλίδι το οποίο δεν περιλαμβάνει ένα διαμάντι, τότε διαλέγετε κάτι σε χαμηλή ποιότητα. Ακόμη κι αν δείχνουν όμορφα, τα σμαράγδια, τα ρουμπίνια, τα ζαφείρια και οι αμέθυστοι, δεν διαθέτουν εκείνη τη ξεχωριστή σκληρότητα και την εξαιρετική εμφάνιση του διαμαντιού. Κι η αγαπημένη σας θα το γνωρίζει επίσης, και θα αναρωτιέται ποιος σας έπεισε να αγοράσετε αυτό το λίθο.

Στιλ – Μπορεί να γνωρίζετε τα γούστα της σε σχέση με τα κοσμήματα, μπορεί και όχι. Ένα στιλ δαχτυλιδιών που πάντα παραμένει δημοφιλές είναι το λευκόχρυσο μονόπετρο δαχτυλίδι ή και το απλό χρυσό δαχτυλίδι το οποίο αρέσει επίσης αρκετά στις γυναίκες, αλλά ίσως η αγαπημένη σας να προτιμά ένα δαχτυλίδι με διαμάντια διάσπαρτα στον περίγυρο. Μια και είναι αυτή που θα φοράει το δαχτυλίδι κάθε μέρα, για χρόνια και χρόνια, καλό θα ήταν να νιώθει άνετα με το στιλ που θα διαλέξετε. Αν νομίζετε ότι ένα δαχτυλίδι κατασκευασμένο ειδικά γι' αυτή, έπειτα από παραγγελία, είναι αυτό που θα της προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, τότε μάλλον πρέπει να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέταλλα – Όπως είναι γνωστό τα τρία μέταλλα που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στα δαχτυλίδια γάμου είναι ο χρυσός, ο λευκόχρυσος και η πλατίνα. Μερικοί έμποροι προσφέρουν ασημένια δαχτυλίδια, αλλά δείχνουν φτηνά και δεν αντέχουν στο χρόνο, οπότε καλύτερα να τα ξεχάσετε. Το πιο δημοφιλές μέταλλο είναι ο χρυσός, 14 και 18 καρατίων. Αν και διατηρεί την αξία του χρυσού, ο λευκόχρυσος μοιάζει με το ασήμι και μπορεί να προτιμά αυτόν από τον κίτρινο η αγαπημένη σας. Το πιο ανθεκτικό μέταλλο είναι η πλατίνα, η οποία είναι επίσης και η πιο ακριβή, κάτι που την καθιστά σαν το τέλειο σύμβολο ενός γάμου που θ' αντέξει στο χρόνο αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιδιορθωθεί σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον να αναπροσαρμόσετε το μέγεθος .

Η κεντρική πέτρα – Πολλές γυναίκες προτιμούν να υπάρχει μία μόνο πέτρα στο κέντρο των διαμαντένιων δαχτυλιδιών τους, ενώ κάποιες άλλες θέλουν να υπάρχουν και παράπλευρα διαμαντάκια ή τρία διαμάντια γύρω από το μεσαίο. Τα σχήματα του διαμαντιού με τα οποία συνδυάζεται ένα διαμαντένιο μονόπετρο είναι πολλά. Τα πιο δημοφιλή ανάμεσά τους είναι το στρογγυλό(round), και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά το τετράγωνο με κώνο (princess) , κοπή σμαραγδιού (emerald), η μαρκησία ( marquise), η καρδιά (heart) κτλ. Κάποιοι άνθρωποι λένε ότι κάθε σχήμα έχει σχέση με κάποια προσωπικά χαρακτηριστικά του ατόμου, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αν θέλετε να κάνετε μια καλή επένδυση, δεν θα απογοητευτείτε αν αγοράσετε ένα στρογγυλό λαμπερό διαμάντι με το ανάλογο δαχτυλίδι.

Πως το προσφέρεις στην μέλλουσα σύζυγο;

Υπάρχει πληθώρα τρόπων ανάλογα με το στιλ σας αλλά και την προσωπικότητά σας. Κανείς δεν μπορεί να σας υποδείξει πως θα γίνει η τέλεια πρόταση γάμου. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα βγει από μέσα σας και πιστέψτε μας κύριοι, οι γυναίκες γοητεύονται από το αυθόρμητο και το μη προσποιητό...

Ίσως το ακριβότερο και το μεγαλύτερο deal που κάνατε ποτέ αλλά αξίζει αν πρόκειται για τον έρωτα της ζωής σας!

Κύλιση στην Αρχή