adriko main

Δώστε έμφαση λοιπόν στο γαμπριάτικο πουκάμισο που θα επιλέξετε και μην «υποτιμάτε» την στιλιστική του αξία...

Μπορεί το κουστούμι του γαμπρού να αποτελεί τον πρωταγωνιστή του στιλ του, αλλά δεν πρέπει να παραμεληθεί και το κατάλληλο πουκάμισο που θα επιλέξει...

Αν το ύφος του γάμου είναι πιο ...casual τότε μπορείτε να κάνετε την εμφάνισή σας χωρίς σακάκι κάτι που σημαίνει πως εκείνο θα πρέπει να είναι τόσο τέλειο που να κλέψει την παράσταση.

Μιας και μιλάμε για γαμπριάτικο πουκάμισο καλό θα ήταν να ξεχάσετε τις τσέπες σε αυτό και γενικά τα πολύπλοκα σχέδια που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την συνολική σας εικόνα.

Όσον αφορά το ύφασμα τώρα, κατά κανόνα οι πιο επίσημες επιλογές που ταιριάζουν γάντι σε ένα γαμπριάτικο σύνολο, είναι το μεταξωτό, το βαμβακερό ή ένα πολυεστέρ τα οποία μάλιστα δεν τσαλακώνονται εύκολα και έτσι αν χρειαστεί να βγάλετε το σακάκι σας για να αισθάνεστε πιο άνετα ή εικόνα τους θα παραμένει άψογη.

Το χρώμα του συνήθως είναι λευκό ή του πάγου κάτι που ταιριάζει απόλυτα σε έναν κλασικό αλλά επίσημο γάμο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγονται πουκάμισα με χρώμα το οποίο δένει με τις πιθανές λεπτομέρειες στο νυφικό της νύφης ή με το επικρατέστερο χρώμα του ανθοστολισμού και της νυφικής ανθοδέσμης.

Τα μανίκια πρέπει να έχουν τέτοιο μάκρος ώστε οι μανσέτες να προεξέχουν από το μανίκι του κοστουμιού όχι παραπάνω από 1-2 εκατοστά. Για να δώσετε μια πιο ενδιαφέρουσα νότα θα πρέπει να επιλέξετε και τα κατάλληλα μανικετόκουμπα τα οποία συνδυάζονται τέλεια με την διπλή και χωρίς κουμπιά μανσέτα. Άλλωστε τα μανικετόκουμπα είναι ένα καθαρά ανδρικό αξεσουάρ που ακόμη και αν δεν το συνηθίζεται σε άλλες περιπτώσεις, την ημέρα του γάμου σας ίσως είναι απαραίτητο για μια πιο προσεγμένη και άψογη εμφάνιση.

Τέλος το κολάρο είναι το τμήμα στο γαμπριάτικο πουκάμισο το οποίο διακρίνεται με ή χωρίς σακάκι και για αυτό θα πρέπει να είναι προσεγμένο και να εφαρμόζει τέλεια με τον σωματότυπό σας και συγκεκριμένα και τις διαστάσεις που έχουν οι πλάτες σας και ο λαιμός σας. Αν το κολάρο είναι αρκετά στενό, εκτός του ότι θα σας προκαλεί δυσφορία, θα κάνει τις «μύτες» από τον γιακά να ...πετάνε κάτι που θα δίνει ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στην επιλογή του γιατί το κολάρο είναι η ... λεπτομέρεια που καθρεφτίζει την αξία του και την ποιότητά του...

Οι πιο γνωστοί τύποι κολάρων είναι:

  • Το ίσιο με μύτες που ταιριάζει στους πιο πολλούς σωματότυπους και δένει άψογα με την γραβάτα. Με μήκος από 6-8 εκατοστά ανάλογα πάντα με την περιφέρεια του λαιμού και το σχήμα του προσώπου είναι ιδανικός για όλους εκτός από τους άντρες οι οποίοι έχουν πολύ λεπτό και ψηλό λαιμό.
  • Το Windsor, όπου οι μύτες του γιακά απέχουν η μια από την άλλη και σχηματίζουν αμβλεία γωνία. Ένα κολάρο Βρετανικής προέλευσης το οποίο όμως θα πρέπει να αποφεύγεται από άντρες με κοντό λαιμό και ...γεμάτο πρόσωπο. Συνδυάζεται τέλεια με γραβάτα ή ακόμη και παπιγιόν και θεωρείται μια στιλάτη και νεανική επιλογή.
  • Το button down που μοιάζει με το ίσιο με μύτες με την διαφορά όμως πως δεν έχει εσωτερική ενίσχυση και μπανέλες.Ένα κολάρο πιο σπορ το οποίο μπορεί να φορεθεί σε έναν μη επίσημο γάμο και μάλιστα θα ήταν καλύτερο χωρίς γραβάτα.
  • Το Band, ένα ακόμη κολάρο το οποίο δεν φοριέται με γραβάτα μιας και δεν έχει καθόλου γιακά. Ταιριάζει με σμόκιν και έχει την δυνατότητα να εντυπωσιάσει αν φορεθεί σωστά δίνοντας σημασία στην λεπτομέρεια.

 

Κύλιση στην Αρχή