ekspotrof wed

Περισσότεροι από 40.000 επισκέφθηκαν φέτος την έκθεση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 εκθέτες και 5 μεγάλες ελληνικές Περιφέρειες

Περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες «απόλαυσαν» ένα μοναδικό ταξίδι Γεύσεων στην Ελλάδα χάρη στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1 Φεβρουαρίου.

Μικροπαραγωγοί και μικροκαλλιεργητές, ανάμεσα τους πολλοί νέοι ηλικιακά επιχειρηματίες, απ’ όλη την Ελλάδα με τυποποιημένα και ιδιαίτερα αναγνωρισμένα προϊόντα, σε φροντισμένες και καλαίσθητες συσκευασίες, έδωσαν το παρόν και είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός, είναι το ετήσιο ραντεβού για τους παραγωγούς αλλά και για όλους όσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύπτουν άγνωστες- εν πολλοίς- γεύσεις και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – στην οποία φέτος συμμετείχαν περισσότεροι απο 300 εκθέτες από όλη τη χώρα αλλά και πέντε μεγάλες περιφέρειες- με την άρτια διοργάνωση βάζει στο γαστριμαργικό χάρτη μοναδικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, τα συστήνει σε ένα ευρύ κοινό και ταυτόχρονα αποτελεί πεδίο συνάντησης επαγγελματιών του κλάδου τροφίμων και ποτών δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για ανταλλαγή απόψεων αλλά και συνεργασιών.

Ταυτόχρονα ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός για τα τρόφιμα και τα ποτά της πατρίδας μας και τον Έλληνα παραγωγό συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση μοναδικών ελληνικών προϊόντων και εκτός των ελληνικών συνόρων. Οι δεκάδες και ποικίλες παράλληλες δράσεις με έντονο το στοιχείο της βιωματικής εμπειρίας (master classes γευσιγνωσίας και οινογνωσίας από διακεκριμένους σεφ και master of wines, όπως οι Λευτέρης Λαζάρου κ.α.) προσέδωσαν στην 3η Εξποτροφ έναν ιδιαίτερο και γνήσιο ελληνικό χαρακτήρα.

Στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου με την πολύτιμη συνδρομή Λεσχών Αρχιμαγείρων απ’ όλη την Ελλάδα μαγείρεψε για τους επισκέπτες μοναδικά πιάτα από παραδοσιακές συνταγές και ο κορυφαίος bartender Κώστας Μπάσης στο «Πίνουμε Ελλάδα», κέρασε ευφάνταστα κοκτέιλ με πρώτη ύλη το τσίπουρο Δεκαράκι και το ούζο Πλωμάρι. Παράλληλα φέτος, με εξαιρετική επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Μαρμελάδα κουμ κουατ με μακρά επίγευση από την Κέρκυρα, πέτουρα από την Κοζάνη και τα Γρεβενά, προσούτο από την Ευρυτανία, αλεύρι βασιλικής βελανιδιάς από τη Τζια, τραχανάς με γκότζι μπέρι από το Αλιβέρι της Εύβοιας, γραβιέρα από κατσικίσιο γάλα πολύμηνης ωρίμανσης από την Ίο που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι από την ιταλική παρμεζάνα, αποκαλυπτικός επιτραπέζιος λευκός οίνος μικροοινοποιίας από τη Σίκινο, κεφαλοτύρι Μυλοποτάμου Κρήτης με χρυσαφένιο χρώμα, ήταν μερικοί μόνον σταθμοί στο ταξίδι των ελληνικών γεύσεων της 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκαν σημαντικές ημερίδες με την συνεργασία εμπορικών επιμελητηρίων, όπως για παράδειγμα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, που είχαν σαν σκοπό την ανάδειξη και προώθηση των Ελληνικών Προϊόντων πέρα από τα Ελληνικά Σύνορα. Η εμπορική ακόλουθος της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας κα Τζο παρευρέθηκε στην ημερίδα του επιμελητηρίου για τις εξαγωγές και μαζί με μια σημαντική αποστολή 10 Κινέζων επιχειρηματιών περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης.

Κύλιση στην Αρχή